Herbalife proizvodi

Jeste li znali...?

Energija

Kada konzumiramo energiju (kalorije) iznad onog što je tijelu potrebno, višak spremamo kao mast. Slično tome, kada ne konzumiramo onoliko energije koliko je tijelu potrebno, koristimo spremljeni višak masti da bismo nadoknadili razliku. To se može iskazati jednadžbom koja se lako pamti.

Ulaz energije - izlaz energije - energetska ravnoteža

  • Ulaz energije odnosi se na hranu i pića koje smo konzumirali
  • Izlaz energije odnosi se na potrošenu energiju (kretanjem, vježbanjem, probavom, disanjem, drhtanjem)
  • Energetska ravnoteža će biti pozitivna ili negativna ovisi o vašem načinu života.

Vlakna

Prosječno vrijeme prolaska hrane kroz organizam od žvakanja do izbacivanja iz tijela trebalo bi iznositi 24 - 36 sati. Neke vrste hrane mogu ostati u crijevima i do 82 sata, pa i mnogo duže. Vlakna su važna jer povećavaju proizvodnju crijevnih bakterija koje omogućavaju mekšu stolicu i brže izbacivanje stolice.

Esencijalne masne kiseline

Česti znak manjka esencijalnih masnih kiselina je suha koža. Esencijalne masne kiseline se lagano uništavaju grijanjem ili izloženošću kisiku. Kako biste smanjili svoju izloženost štetnim mastima, izbjegavajte prženu hranu, pregorjelu ili smeđu mast, zasićene ili hidrirane masti, te uključite u svoju svakodnevnu prehranu kvalitetni dodatak prehrani koji sadrži esencijalne masne kiseline.

Aloja

Postoji preko 200 različitih biljaka aloje; "Aloe Vera" ( latinski za pravu aloju ) se smatra najdjelotvornijom. Podrijetlom je iz tropske Afrike, a njena se raznolika uporaba proširila kontinentima, kao svemoguće biljke koju su štovali Grci, Egipćani, Afrikanci, Kinezi, zapadni Indijci i Amerikanci. Tijelo se sastoji od gotovo 75 % vode. Tradicionalni napitci kao što je kava, alkohol i drugi napitci koji sadrže kofein ne smatraju se tekućinom zbog svojeg dehidrirajućeg učinka na tijelo.

Antioksidans

Antioksidans je hranjiva tvar sposobna onemogućiti djelovanje slobodnih radikala. Antioksidansi funkcioniraju kao unutarnji borbeni sustav smanjujući oštećivanje stanica. Tijekom procesa probave slobodni radikali se proizvode kao nusproizvod oksidacije. Nakupina slobodnih radikala može oštetiti zdrave stanice, pa tijelo koristi prirodne mehanizme za oslobađanje od slobodnih radikala - njih zovemo antioksidansi. Međutim, mnogo je čimbenika koji povećavaju proizvodnju slobodnih radikala; stres, loša prehrana, zagađenja iz okoliša.

Zanimljivosti

10 zanimljivosti o Formuli 1

Saznajte 10 činjenica koje možda ne znate o Herbalifeovom pionirskom proizvodu – razbijamo mitove i donosimo novosti o svemu u vezi s Formulom 1.

Što treba vaše tijelo

Herbalifeov pristup temelji se na načelu ‘uravnotežene prehrane’. Određeni makronutrijenti, te vitamini i minerali potrebni su vašem tijelu svakoga dana kako bi moglo pravilno funkcionirati.

Sedam najvećih pogrešaka kod dijete

Priznajmo, nije jednostavno izgubiti težinu. Jer, kada bi to bilo jednostavno, sigurno bi se manje ljudi mučilo s gubitkom težine i održavanjem nove težine.

Apsorpcija hranjivih tvari

Zašto se uvijek osjećate umorni i pospani nakon obilnog obroka? Proces probavljanja hrane troši mnogo energije i mnogo hranjivih tvari – što je obrok obilniji, iscrpiti će više vaše energije. Zato je pametno jesti manje, redovite obroke tijekom dana. Na taj se način reguliraju razine energije i izbjegavaju problemi s probavom.

Vrijeme je da se probudite

Smanjite stres - Stres ubija, bez sumnje. Predahnite i potrudite se naći način smanjenja stresa – to bi vam doslovno moglo spasiti život ako ste podložni problemima sa srcem. Uravnotežite svoj UM... Uravnotežite svoje TIJELO…

Pokrenite se, živite zdravije!

Nikada nije bilo bolje vrijeme da postanete i ostanete aktivni. Bez obzira na životnu dob ili fizičke sposobnosti, gotovo svatko može doprinijeti svom dobrostanju svakodnevnim vježbanjem. Koristi za dobrostanje koje donosi vježbanje su nebrojene.