Pokrenite se, živite zdravije!


Nikada nije bilo bolje vrijeme da postanete i ostanete aktivni. Bez obzira na životnu dob ili fizičke sposobnosti, gotovo svatko može doprinijeti svom dobrostanju svakodnevnim vježbanjem. Koristi za dobrostanje koje donosi vježbanje su nebrojene.

Piše: Luigi Gratton, M.P.H., Potpredsjednik za nutricionističku edukaciju

Nikada nije bilo bolje vrijeme da postanete i ostanete aktivni. Bez obzira na životnu dob ili fizičke sposobnosti, gotovo svatko može doprinijeti svom dobrostanju svakodnevnim vježbanjem. Koristi za dobrostanje koje donosi vježbanje su nebrojene. Spomenut ćemo tri, kako bismo vas motivirali:

 

 

Čvrste kosti i mišići

Klinička istraživanja su pokazala da je redovita fizička aktivnost jedan od najboljih načina održavanja zdravlja kostiju.

Dizanje utega ili vježbe snage i kondicije, poput hodanja, trčanja ili vježbanja s ekspanderima ili utezima pomažu u očuvanju koštane mase. Jačanje mišićne mase ne samo da doprinosi zdravlju kostiju, već i troši kalorije tijekom dana, čime održavate zdravu tjelesnu težinu.

Smanjenje stresa

Vježbanjem se u organizmu proizvode endorfini, koji stvaraju osjećaj opuštenosti i dobrobiti. Energična šetnja ili brzo vježbanje možda će biti pravo rješenje koje će vas smiriti nakon dana ispunjenog stresom.

Kontroliranje težine

Smanjivanje vremena koje provodite sjedeći, bavljenje fizičkim aktivnostima i trošenje više kalorija nego ih unesete u organizam ključni su elementi kontrole težine. Uz to, ako se hranite uravnoteženo, s mnogo zelenog povrća, kalcija i proteina, ne samo da ćete lakše održavati težinu, već ćete pomoći u održavanju zdravih kostiju.

Naravno, aktivno živjeti i dosljedno spremati zdrave obroke može biti zaista problematično. Srećom, za one koji su stalno u pokretu Herbalife nudi praktična i ukusna rješenja – od kontrole težine preko ciljane prehrane do proizvoda za energiju i dobru kondiciju. Cilj je općenito dobro zdravstveno stanje i wellness, a Herbalife vam može pomoći da to postignete, kako biste čitavog života mogli ostati aktivni.