Politika privatnosti i zaštita osobnih podataka


Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Hlfplus.hr obvezuje se da će čuvati privatnost svih naših korisnika. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za narudžbu/plaćanje/dostavu naših proizvoda. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Hlfplus.hr jamči da osobni podaci kupaca neće biti dani na uvid i uporabu trećim osobama bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca, osim ako je na to obvezan zakonom ili odlukom nadležnog tijela vlasti.

Upućuju se Kupci Internet stranice www.hlfplus.hr (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i prilikama Hlfplus-a (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Hlfplus prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor. 

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@hlfplus.hr.

Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici www.hlfplus.hr od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama naše internet trgovine, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?

Prilikom registracije ili narudžbe osobe za Kupca Internet stranice www.hlfplus.hr, Hlfplus će od Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja (opcionalno), i lozinka.   

Nakon što se osoba registrira za Kupca, ima mogućnost pristupiti svojem profilu. Hlfplus će kod prijave zatražiti od Kupca e-mail i lozinku, a Kupac potvrđuje da se slaže da obradom gore navedenih osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.

 

E-Mail

Hlfplus.hr koristi vašu e-mail adresu primarno u postupku naručivanja ili prijavljivanja. Otkazivanja, odgađanja narudžbe i ostale važne obavijesti proslijedit ćemo vam e-mailom kao i obavijesti te dodatne ponude vezane isključivo za naše usluge i proizvode. U slučaju da takve obavijesti ne želite primati, molimo vas da tu opciju odaberete prilikom registracije. Nadalje, emailom ćemo vas obavijestiti važnim poboljšanjima naše Internet stranice / webshopa / postupka kupovine ili u slučaju bitnijih izmjena uvjeta korištenja naše Internet stranice. U svakom slučaju, wwww.hlfplus.hr ne šalje neželjene reklamne poruke putem e-maila niti vašu e-mail adresu dijeli sa trećim osobama, osim ukoliko je to nužno za isporuku narudžbe.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice www.hlfplus.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. 

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane. Hlfplus preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice www.hlfplus.hr. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova.

Hlfplus prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama u svrhu slanja obavijesti putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje se je Kupac prethodno prijavio.

 

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka? 

Kupac unosom svojih osobnih podataka te registracijom potvrđuje da je pročitao i prihvatio uvjete korištenja i politiku privatnosti koji su temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici www.hlfplus.hr, a koji je sadržan u Uvjetima korištenja te Politici privatnosti i zaštiti osobnih podataka te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

 

S kim HlfPlus dijeli osobne podatke?  

Hlfplus neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima kada je to neophodno za ispunjavanje ugovorne obveze (kupnje) i u situaciji kada to propisi zahtijevaju. 

Hlfplus će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima ugovor i to isključivo u svrhu isporuke paketa.

 

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Hlfplus u trenutku plaćanja na Internet stranici www.hlfplus.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornog partnera i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link „plati“.    

Hlfplus ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na Internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja. Osobni podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

 

Pristup i ispravak osobnih podataka  

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „prijava“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio na stranici www.hlfplus.hr. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Hlfplus cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@hlfplus.hr.

 

Brisanje osobnih podataka

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@hlfplus.hr i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. Podaci o kupovini preko web shopa ostaju pohranjeni u računu za dotičnu kupovinu shodno drugim Zakonskim obavezama. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Hlfplus-a putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@hlfplus.hr u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu. 

Hlfplus je sukladno relevantnim propisima imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt info@hlfplus.hr, telefon 099 85 56 330.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka  

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i stranice www.hlfplus.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Hlfplus uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Hlfplus provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.hlfplus.hr te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

 

Cookies (kolačići)

Kolačići su informacije pohranjene na vašem računalu, a koji služe boljoj funkcionalnosti www.hlfplus.hr internet trgovine. U standardnoj postavci, vaše računalo prihvaća kolačiće, a ukoliko ih želite isključiti više nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama www.hlfplus.hr. Hlfplus.hr ne koristi kolačiće za pohranu osobnih podataka, stoga je vaša privatnost uvijek zagarantirana.

 

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

 

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama.

 

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

 

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa sadržaja drugih web-mjesta, na primjer reklame, koje se nalaze na web-mjestu koje trenutno gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

 

Kakve kolačiće koristi hlfplus.hr i zašto?

Privremeni kolačići (engl. Session cookies) - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na www.hlfplus.hr.

Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) - obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. www.hlfplus.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik prijavljen na stranici, što vama kao registriranom korisniku olakšava korištenje www.hlfplus.hr. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna - ne vidimo individualne podatke korisnika.

 

Ima li hlfplus.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

 

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. ("Google"). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

Ukoliko želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema "kolačiće", to možete učiniti ovdje.