Sporo gubljenje kilograma

Sporo gubljenje kilograma


Svi mi imamo svoj jedinstveni metabolizam i gubit ćemo kilograme različito, a i različit je razlog zbog kojeg je nastao višak kilograma.

 

Što da učinim ukoliko regulacija težine ide sporo?

Svi mi imamo svoj jedinstveni metabolizam i gubit ćemo kilograme različito, a i različit je razlog zbog kojeg je nastao višak kilograma. Višak kilograma može biti zbog različitih faktora: zadržavanje tekućine, nedavno nakupljene debljine i debljine koja se nakupljala tokom godina. Zavisno od ovih faktora ovisi i brzina gubljenja kilograma. Relativno je lako izgubiti tekućinu, nedavno nakupljeni kilogrami odlaze sporije, a dugogodišnje nakupljanje kilograma je još sporije. A i što je to sporo? Sporo danas, zadnji tjedan, zadnji mjesec, tri, šest ili devet mjeseci?

 

  • Herbalife programom osiguravate bolji proteinski unos koji poboljšava proces izgradnje mišićnog tkiva dok gubite masne naslage, zato su centimetri važniji od kilograma, a vi imate osjećaj da ne gubite na težini.
  • da li se sigurno pridržavate svog programa točno onako kako trebate?
  • preskačete li shake-ove?
  • jedete li između obroka a da to ne primjećujete?
  • da li isprobavate hranu tijelom njene pripreme?
  • da li jedete grickalice dok gledate televizijski program?
  • da li redovito sebi dozvoljavate malu čokoladicu ili kolač i onda to sebi oprostite?
  • jedete li a da uopće niste gladni?
  • problem je u tome što možete nakupiti dodatnih 1000 – 1500 kalorija dnevno pored vaših obroka.

Ono što vam je potrebno je disciplina i pijenje puno vode. Ako ne, proces gubljenja kilograma je značajno usporen. Cilj vam je piti bar 2 litre vode svaki dan.

 

Počeli ste gubiti na težini i onda stali. Zašto?

U bilo kojem programu regulacije tjelesne težine gdje ima mnogo viška, postojat će periodi kada tijelo treba utvrditi pozitivne promjene koje su mu se desile, usporavajući ili prekidajući proces gubljenja kilograma.

Ovo se može desiti čak i ako se u potpunosti pridržavate cjelokupnog programa, nema razloga za zabrinutost! Samo trebate ustrajati u tom periodu dok se mijenja brzina metabolizma. Nastavite pratiti svoje mjere i uskoro ćete vidjeti rezultate svoje istrajnosti.

Trebate shvatiti da višak kilograma nakupljenih tijekom godina ne može nestati u nekoliko mjeseci. Ponekad je to dugoročni projekt, koji zahtjeva vrlo ozbiljnu posvećenost, jer ćete na kraju zadobiti izgled koji ste željeli i promijeniti ŽIVOT NA BOLJE.

NE ZABORAVITE: Ispred sebe imate najbolji mogući sistem podrške za regulaciju tjelesne težine