Doručak

Doručak


Ljudsko tijelo sastavljeno je od otprilike 100 trilijuna stanica kojima je neophodno oko 100 različitih nutrijenata izvrsne kakvoće tokom dana. Zahvaljujući metabolizmu tokom čitavog dana stanice apsorbiraju potrebne nutrijente i pomoću vode eliminiraju štetne materije.

 

Svi trebaju doručak

ODABERI DAN, ODLUČI… I ZAPOČNI SVOJ PROGRAM INTELIGENTNOG DORUČKA!

Čim se promjeni doručak vide se promjene u navikama ishrane. Isti dan! Nutricionisti su otkrili da je doručak najvažniji obrok.

 

To što smo pojeli u toku dana daje nam energiju za uobičajene dnevne aktivnosti i trajat će tokom noći sa ciljem obnavljanja naših stanica i tkiva. Ako hranjivih nutrijenata nema stanice se ipak obnove bez hranjivih sastojaka i tada možemo vidjeti proces koji se zove STARENJE. Starenje nastaje na nivou stanica i ako ljudi ne žele ostarjeti prije svoje biološke starosti moraju unositi sve hranjive sastojke.

 

A ujutro?

Ujutro se budimo „prazni“, to znači da smo energiju jučerašnje hrane potrošili. Hranjivi sastojci su uglavnom nestali, a nestala je i voda. Preko noći izgubimo preko jedne litre vode. Naše tijelo ujutro traži te hranjive sastojke ponovo. Potrebna im je VODA, kao pomoć u detoksikaciji i URAVNOTEŽEN HRANJIVI OBROK koji daje energiju za dan koji predstoji.

 

Što smo doručkovali?

Kava s mlijekom i keks: masti, šećer, kolesterol i konzervansi. Od 350 do 480 kalorija Mlijeko i žitarice: masti, rafinirano ulje, sol, šećer. Od 250 do 600 kalorija Kava: voda, šećer i kofein.

 

Osnovu uobičajenog doručka čine ugljikohidrati

Jednostavni ugljikohidrati ujutro (žitarice, bijeli kruh, biskviti, keksi) uzrokuju povećanje porasta nivoa inzulina. Inzulin uklanja višak šećera iz krvi i transformira ga u masti. Rezultat je smanjenje šećera u krvi, glad, umor i povećana želja za novim unosom ugljikohidrata. Sve se ovo ponavlja 4 do 5 puta na dan. Ovakav ciklus predstavlja osnovni princip nastajanja dijabetesa, povećanja krvnog tlaka, pretilosti, bolesti srca i krvnih žila.

 

Što smo doručkovali? Samo kavu ili ništa?

Preskakanjem doručka ujutro, šećer u krvi padne ispod normalnog nivoa i dolazi do pada energije. Onda se upotrebom jednostavnih ugljikohidrata brzo podigne nivo šećera, smanji se osjećaj gladi i povrati energija. Dakle ponovno se ponavlja ciklus porasta šećera u krvi koji se pretvara u masne naslage i to predstavlja glavni uzrok dijabetesa, hipertenzije i pretilosti.

 

A što nudi uravnoteženi doručak?

Doručak sa uravnoteženim unosom nutrijenata hrani naš organizam osnovnim nutrijentima i energijom, bez povećanja nivoa šećera i inzulina u krvi. To pomaže da se izbjegne ovisnost o ugljikohidratima u toku dana. Na taj način se može preuzeti kontrola nad apetitom. Smanjuje se potreba za jednostavnim ugljikohidratima, kavom, čokoladom, keksima … Uravnotežen doručak tijelo koristi za dobivanje energije iz uskladištenih masnoća, što omogućava gubitak težine.

 

Uravnoteženi doručak

  1. Osigurava potrebnu količinu nutrijenata za predstojeći dan
  2. Osigurava potrebnu količinu energije tijekom dana
  3. Pruža tijelu hranjiva u toku noći
  4. Hidratizira tijelo
  5. Omogućava održavanje normalnog nivoa šećera tokom čitavog dana
  6. Pomaže pri mršavljenju

Plan za uravnotežen doručak:

  1. Započinjemo dan sa čašom Aloe Vere. Dodajte malo Herbalife Aloe u vodu i dobit ćete osvježavajući napitak. U Aloe Veri ima preko 100 dobrih hranjivih sastojaka, a više od 70 njih je odgovorno za dobar probavni sustav u tijelu.
  2. Sljedeći je Herbalife Thermojetics napitak, malu žličicu čaja pomiješajte sa 2 dcl vode. Jedna čaša daje energiju, antioksidante, a i unosi se više tekućine.
  3. Uravnoteženi obrok – Herbalife Formula 1 kojem su svi proteini i hranjivi sastojci koji su potrebni našim stanicama.

Za bolje i kvalitetnije dnevno funkcioniranje dodajte jednu žličicu Herbalife Thermojeticsa u bocu od 1.5 litre i pijte tokom dana, možete dodati i malo Herbalife Aloe. Na taj način se vrši cijelo dnevna detoksikacija organizma i povećava se razina energije.

 
Uravnotežen doručak vam daje energiju, dobro raspoloženje, vitalnost i dobru fizičku formu, jača mentalnu aktivnost, jača imunitet.